لیست امکانات VoIP
ماژول تعاریف سیستم
هسته اصلی مدیریت و گزارشگیری سرویس VoIP
یکی از مهمترین بخشهای سرویس VoIP حمید راد، بخش ماژول تعاریف سیستم است. در واقع هسته اصلی مدیریت و گزارشگیری در این بخش گنجانده شده است. در ادامه به معرفی بخشهای مختلف این ماژول پرکاربرد و پایه سرویس میپردازیم.
بخشهای مختلف ماژول تعاریف سیستم عبارتند از:
جهت مدیریت و اعمال محدودیت های تماس برای هر داخلی از این بخش استفاده میگردد. برای ساخت یک داخلی از پارامتر های زیر استفاده میکنیم که برخی از این ویژگی ها بسته به نوع سیاست های سازمان میتواند تغییر یابد.این پارامترها شامل موارد زیر است :
- عنوان داخلی: تعریف نام برای هر داخلی که ترجیحا شامل نام و نام خانوادگی باشد.
- شماره داخلی: این پارامتر متناسب با شماره داخلی تعریف شده در سیستم تلفنی تکمیل میگردد.
- محدودیت تماس بیرونی: اعمال محدودیت تماس در هر مکالمه بر حسب ثانیه
- محدودیت تماس ماهانه: اعمال محدودیت تماس ماهانه بر حسب ثانیه
- مقصد هدایت تماس: این پارامتر جهت هدایت تماس از یک داخلی به مقصد دیگر بر روی منوی ورودی استفاده میگردد.
- کانتکس شماره مقصد: به صورت پیش فرض مقدار from-internal را به کار میبریم.
- هدایت تماس بر روی منوی ورودی: در صورت فعال بودن و با تنظیم دو پارامتر قبلی تماس از طریق منوی ورودی به مقصد جایگزین متصل می شود.
- تماس خروجی: تنظیم تماس خروجی برای اپراتور که آیا بتواند با بیرون از مجموعه تماس بگیرد یا خیر.
- بستن صفر: در صورت فعال بودن این گزینه ، داخلی تنها می تواند با شماره هایی تماس بگیرد که رقم اول آن صفر نباشد.
- بستن دو صفر: در صورت غیر فعال بودن این گزینه ، داخلی می تواند با شماره هایی که با 00 شروع می شوند (خطوط بین المللی) تماس بگیرد.
بخشهای مختلف ماژول تعاریف سیستم عبارتند از:
جهت مدیریت در ایجاد دسترسی به گزارشگیری و مانیتورینگ بخشهای مختلف نرمافزار حمید راد، امکان ساخت گروه برای داخلیها در پنل مدیریت در نظر گرفته شده است. این بخش شامل دو پارامتر داخلی های مجاز و غیر مجاز میباشد که در صورت وارد کردن اپراتورها در قسمت داخلیهای مجاز امکان نظارت بر این گروه در صورت دادن دسترسی به کاربران در قسمت های مختلف نرم افزار مانند مانیتورینگ، گزارشگیری، نمودارها، نظرسنجی و… فعال میگردد.
گروههای کاری بخشهای مختلف مجموعه خود را ایجاد کرده و در قسمت کاربران این گروهها را به کاربران مختلف اختصاص میدهیم تا نظارت بر عملکرد آن بخش داشته باشند.
حال این سوال پیش می آید که داخلی های غیر مجاز به چه معناست؟
با یک مثال این موضوع را به صورت واضح بیان می کنیم. تصور کنید داخلی 112 در قسمت داخلی های مجاز گروه فنی قرار دارد و داخلی 111 در قسمت داخلی های غیر مجاز این گروه. اگر ما به مدیریت فنی دسترسی گروه فنی و همچنین گزارشات سیستم تلفنی را بدهیم ایشان می توانند تمامی گزارشات داخلی 112 را مشاهده کنند. حال اگر داخلی 112 با داخلی 111 مکالمه ای داشته باشد ، مدیر فنی حتی با وجود اینکه دسترسی گزارشات داخلی 112 را دارد نمی تواند این لاگ را مشاهده کرده و یا مکالمه آنرا بشنود چون داخلی 111 جز داخلی های غیر مجاز این گروه است.
در برخی از شرکت ها رده های سازمانی وجود دارد که برخی از داخلی ها نباید بتوانند با تعدادی از داخلی های دیگر تماس بگیرند و زمانی که آن داخلی گرفته می شود به داخلی جایگزین متصل شوند. اگر بخواهیم مطلب را ساده تر بیان کنیم می توان اینگونه گفت که یک کارمند زمانی که داخلی مدیر مجموعه را شماره گیری میکند ، بنا به برخی از قوانین و سیاست های شرکتی نباید داخلی مدیریت زنگ بخورد و تماس این کارمند باید به منشی مدیر مربوطه وصل گردد. شاید در مجموعه تعدادی سرپرست و معاون وجود داشته باشند که بخواهیم آنان بتوانند با مدیریت به صورت مستقیم تماس تلفنی برقرار کنند و تماس آنها به منشی منتقل نشود. برای این کار میتوان گروه های تماس ایجاد کرد. مثلا گروه تماس معاونین ، گروه تماس سرپرست ها و … و با استفاده از این گروه های تماس در قسمت تعاریف سیستم ، داخلی ها این قوانین را به سادگی اعمال کرد.